2013. szeptember 9., hétfő
Márványkuglóf vörösáfonyával
Hozzávalók:
20 dkg cukor
28 dkg liszt (fele rétesliszt, fele finomliszt)
4 tojás
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 marék aszalt vörösáfonya
1 citrom reszelt héja
1 dl tej
1 dl olaj
1 ek rum
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, illetve a tejet, olajat. A masszát kétfelé választjuk. Az egyikhez hozzáadjuk a kakaót és a rumot, a másik feléhez a reszelt citromhéjat, és az áfonyát. Közben a tojások keményre vert habjának egyik felét a világos, a másikat a lágy kakaós tésztába keverjük.
Egy kuglófformát kiolajozunk és kilisztezünk. A világos krémet beleöntjük, majd rá a sötétet. Ezután villával kicsit megkavarjuk a masszát, hogy szép márványos mintát kapjunk.
200°C-on 10 percig sütjük, majd még kb. 30-35 percig 150°C-on.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése