2013. szeptember 11., szerda

Karamellás mézes


Hozzávalók:
tészta:
10 dkg margarin
2 egész tojás
1 ek méz
10 dkg cukor
40 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna

krém:
10,5 dkg cukor
0,5 dl kávé
1/8 liter tej + 4 dl tej

4 evőkanál liszt


fondan:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 ek cukrozatlan kakaó
1 ek tej
2-3 csepp ecet

Elkészítés:
A tésztájához először a mézet gőz felett kikeverünk a margarinnal, a 2 egész tojással, és 10 dkg cukorral. Közben elvegyítjük a lisztet és a szódabikarbónát, majd hozzágyúrjuk a mézes keverékhez. A tésztát 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, és egy tepsi vajazott-lisztezett hátulján egyenként megsütjük a lapokat. Vigyázni kell vele, mert nagyon gyorsan kész.

A krémhez 8 dkg cukrot kell karamellizálni, majd beleöntünk fél deci kávét és 1/8 liter tejet. 2,5 dkg cukrot és kb 4 evőkanál lisztet még hozzáadunk a karamellához, majd az egészet beleöntjük 4 dl forrásban levő tejbe, és jól összefőzzük.

A tetejére csokifondan kerül. A hozzávalókat lassú tűzön felfőzünk. Az ecettől lesz szép fényes. Egy vízzel telt tányérba cseppentjük a csokit. Ha nem folyik szét, hanem egyben marad, akkor elkészült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése